Hogy kerül Chanel az Olümposzra?

2018. február 14. 16:07 - Feller Adrienne

Szeretem a letisztult divatot, és elvarázsol az egyszerű Chanel vonalvezetés. Odáig vagyok a tipikus Chanel kiskosztümért, a kifinomult eleganciáért. Ha mást nem is, de a Chanel ház divatbemutatóját minden szezonban figyelemmel kísérem. És idén mit látok! Autentikus ókori diszletek között mutatta be a Chanel divatház a 2018-as tavaszi-nyári resort kollekcióját. Karl Lagerfeld nem hazudtolja meg magát. Zseniális módon hozta vissza a Chanel-re oly jellemző vonalakat és megspékelte görög-római pikantériával. A főszerepet az ikonikus tweed és a sokpántos szandál kapta.

nevtelen_terv_6.jpg

A képek láttán azonnal érezzük a görög szigetvilág hangulatát. A ciprus, cédrus és a jázmin  színpompás illatkavalkádját.  Viccesen mondhatnám azt is, hogy a Bennünk élő Istennők képzésünkhöz hozott egy kis ízelítőt, hangulatot. Úgyhogy el is játszottam a gondolattal, vajon melyik ruha illene az Olümposzon élő görög istennőkhöz.

athene1_rev.jpg

Nekem ez a ruha nagyon Pallas Athéné-t idézi, aki a bölcsesség és művészetek istennője. Rá jellemző a kiskosztüm és a letisztult elegancia.

athene2_rev.jpg

Ez a kis csoda szintén illeszkedne Pallas Athéné ruhatárába. Egyenes vonalak, az anyagából adódóan pedig kissé merev. Örömmel akasztanám be a gardróbomba.

hestia_rev.jpg

Gyönyörű fehér, letisztult ruha Hestia ruhatárába kívánkozik. Nem kihívó, végtelenül elegáns, amitől jól illik a Fény, a tisztaság és a meleg otthon istennőjéhez.

hera_rev.jpg

Hérának kiváló a tört fehér alapon arany babérleveles hímzés. Ő a házasság és a születés istennője, Zeusz felesége.  

artemis_rev.jpg

Ez a kis édes „semmi” csakis Artemis ruhatárába való, aki a legszabadabb lelkű vadóc. Ő a hold és a vadászat istennője.

phersephone_rev.jpg

Ez a csodás fekete gyönyörűség igazán jól illik a drámai Pherszephoné egyéniségéhez. A ruha vonalai magában hordozzák az ártatlanságot, de az erőt is egyben. Ez Pherszephoné egyedisége. Ő az alvilág istennője, aki ártatlan lelkével a nagy átalakulás mestere. De milyen is lehetne Hádész felesége?! Pherszephoné, az a gránátalma nagy rabságba ejtett téged! :)

 aphrodite1_rev.jpg

Ez az üde, púder színű kis könnyű selyem ruha Aphrodité bájához illő. Ő a férfiszíveket megrendítő ékes nőiesség. A csábítás művésznője.

aphrodite2_rev.jpg

Egy drámai, minden lélegzetet elállító ruhacsoda, amit szintén Aphrodité-nak szavaznék meg. Gyönyörű selyem nagy mintákkal! Ebben a ruhában nyilván nem a sánta kovácshoz igyekszik :), megy hódító körútjára.

demeter_rev.jpg

Demeter! Szolid, meleg, kedves. Ez a ruha pont illik az ő anyai szívéhez. Csak semmi túlzás, fő a visszafogottság. Ő az anyaság és az anyaföld istennője. Neki köszönhetjük a föld termékenységét, ha szomorú, a föld terméketlen marad.

Az ókori szépség idealizált kritériumai még most igazak. A csodás topánok, a sifon, a selyem, az eszményi kiegészítők és a mindenhol megmutatkozó részletgazdagság minden, ami egy istennőnek is a kedvére válhat.

komment

9 tipp Valentin-naphoz, avagy 9 csepp kedvesség az élethez

2018. február 09. 14:14 - Feller Adrienne

Nincs nagyobb öröm, mint az apró öröm. Ezért úgy gondoltam, hogy megosztanék veled néhány olyan trükköt, amivel úgy érzem örömöt okozok a körülöttem élőknek.

 

 1. Mindig ügyelek arra, hogy teljes figyelmemmel forduljak ahhoz, aki beszél hozzám, mert tudom, hogy ezzel nem csak meghallgatom, de éreztetem is vele, hogy fontos nekem.
 2. Az utcán rá szoktam mosolyogni idegenekre. Akkor is, ha meglepődve néznek vissza. Sokszor még bólintok is a fejemmel, hogy érezze köszöntem neki. A végén mindig elmosolyodnak és ez mindkettőnknek olyan vicces. Ezt amúgy azóta teszem, mióta van kutyám, mert a kutyásokkal ugyebár mindig köszönünk egymásnak. Ezért úgy gondoltam, nem csak kutyapórázzal a kezemben tudok én köszönni, mosolyogni az emberekre. Megy ez kutya nélkül is. 

  1200x628.png

 3. Időközönként átsimítom a barátaim, családtagjaim hátát, vagy megölelem őket. Hogy érezzék, fontosak nekem. Az érintés táplálék és megerősítés, hogy fontos vagyok és érdemes.

 4. A legváratlanabb helyzetekben finom csokoládékat varázsolok elő és megkínálom a körülöttem levőket.

 5. Van egy fiókom (ezt anyósomtól tanultam), ahova egész évben szép ajándékokat gyűjtögetek. Még nem tudom kinek, de érzem, hogy egyszer majd megtalálja a helyét. Ez lehet egy jó könyv, szép sál, kendő, egy kis szelence, bármi, ami szép. Ezt arra tartogatom, ha hirtelen ajándékozni támadna kedvem, azért, hogy könnyedén megtehessem.

 6. Mindig van nálam illóolaj, rendszerint a Fény esszencia, amit kiveszek a táskámból, zsebemből, egy cseppet eldörzsölök a tenyeremben és máris átváltoztatom a teret. Ezt a trükköt sokat használom. Ez boldogságot hoz mindenki szívébe.

  1200x628_1.png

 7. Szívesen kínálok kávét, finom teát másoknak. És örömmel teszem le eléjük. Ez is olyan boldogsághozó.

 8. Ügyelek arra, hogy megköszönjem családom, a férjem és mások fáradozását amit értem tesznek.

  13775624_1327876920573633_6007257379631192816_n.jpg

 9. És végül, gondot fordítok arra, hogy a közösségembe a jókedvemet vigyem, ne a ziláltságomat, ezért mindent megteszek azért, hogy még a rossz napokon is előhalásszam magamból a vidámságot, hogy legyen mit megosztanom.

 

 

Igazából nem nagy dolgok, de örömteli lesz tőle mások élete ezáltal az enyém is. A hétköznapok nagyon fontosak. Bár jó dolog az Ünnep fénye, melege és a kitüntetettsége, de a hétköznapok építik az utat az ünnepek felé, ezért fontos minden mozzanat, pillanat.

Egy csepp kedvesség minden napra.

komment

7 illóolaj, hét ok

2018. február 02. 12:54 - Feller Adrienne

Még mindig a SHINE-ról írok. Teszem ezt azért, mert olyan sokrétű a hatása, hogy még korántsem írtam le róla mindent.

nevtelen_terv_2_1.png

A Mirha mindig is lenyűgözött. A maga eleganciája, szépsége, aranybarnából mélybordóba futása. Megfontoltsága és biztonsága. A mélységes tudás, ami benne rejtőzik, női bölcsessége, kifinomultsága. Gyógyít minden sebet, regenerál minden felszíni sérülést és ő a lélek nagy gyógyítója is egyben.
Balzsamos, mély, biztonságot, nyugalmat adó, nőies.
Gyökér csakrát erősítő.

A Magnólia olyan, mint a mély lilába öltözött, vörös rubinnal kirakott éjhercegnő. Illatával betölti az égboltot. Felkavaró és izgalmas. Bőrszépítő hatású. Maga a luxus és a magabiztosság.
Erőteljes, virágos, afrodiziákum.
Szakrális csakrát életrehívó.

Az Elefántcsontparti gyömbér teli van tűzzel, izzással, izgalommal, ugyanakkor méltósággal. Elő a kreativitással, a nagyvonalúsággal az életkedvvel és vidámsággal - mondja ez a csalafinta olaj. És pont ezt üzeni a sejteknek is! „Mozdulj, indulj, pezsdülj!”
Fűszeres, friss, átható, alkotásra inspiráló.
Napfonat csakrát tágító, erősítő.

Ó a Rózsa! Melynek minden szirma líra. Szépség, kellem, lágyság. Benne a szív otthonra talál. Izgat, felcsigáz, szeret és hívogat. Ezer éves tapasztalattal súgja: „Megszépítelek, önfeledtségre hívlak, ragyogásra, szerelemre inspirállak, kacérságra, vidám létezésre ösztönözlek”. 
Virágos, színes, mézes, szívet körbeölelő.
Szívcsakrát megszeretgető.

Petit grain citrom az üde lehelet. A friss fuvallat. A citromfa felszabadultsága, szabad önkifejezése. Maga a kapcsolódás képessége. Minden fölösleges izgalmat, gyulladást lehűt, lecsendesít. Önkifejezést és önátadást erősít.
Friss, üde, zöld, kommunikációra inspiráló.
Torok csakrának orvosa ő.

Immortelle, a hallhatatlanságra emlékeztető. Maga az álcázás királynője. Azt hiszed nem is fontos, közben nála van minden titok. A sejtek örömtáncot járnak vele. Minden alkimista álma. Az örök ifjúság italának záloga. Friss széna illata, szemet megnyitó, belső látásra ösztönző, az örök élet szelencéjét őrző.
Harmadik szem csakrát erősítő.

Tömjén a bölcs király. A méltóság és titokzatosság.  Beburkol, begyógyít, helyes útra igazít. Bőrt kisimít, bársonyba burkol, rugalmasságot ad. Minden tudással összekötő, az örök védelmező.
Balzsamos, elegáns, misztikus, inspiratív.
Korona csakrára ható, az éggel összekötő.

Ezek az önmagukban is különleges illóolajok egészen kivételes fokú egymásra hangolódása és szinergiája adja a Shine elixírolaj éteri vibrálását.

Amikor a bőrödre felviszed, akkor több dolog történik veled egy azon pillanatban. Először elbűvölő illatát és ezzel egyidőben bársonyosító, bőrt megszépítő hatását érzed meg, majd az illat tovább fut, rohan és hírvivői az idegrendszert azonnal cselekvésre ösztönzik. „Elő a boldogság koktélokkal!!  Ez itt az élet nagy színpada, ide öröm és lendület, kreativitás kell. Le a gúzsba kötő szorongással! Menj, szakadj le rólam kétség, bizonytalanság, oldódj le rólam mozdulatlanság! Szárnyaim hadd tárjam ki, hadd szálljak magasan, hadd legyek önmagam, hadd legyek szabad!”

komment
Feller Adrienne blogja