Böjt az új koordináták meghatározásához

2019. március 14. 14:40 - Feller Adrienne

A böjt az az időszak, amikor az ember visszafog az amúgy megszokott hétköznapi tempójából, táplálkozásából és a figyelmét saját belső személyes fejlődése felé irányítja.

A böjt nagyon intim dolog. Erről alapjáraton az ember nem beszél senkivel és nem kérkedik. A böjt alatt az ember szerényebben éli az életét és szolidabban táplálkozik. A böjt az elmélyülésről, a belső csend megtalálásáról szól.

Böjtölni sokféleképpen lehet. A lényeg, hogy magadra szabd és olyan célokat tűzz ki, amit aztán el is tudsz végezni.

untitled_design_15.png

Immáron 13 éve böjtölök évente kétszer. A tavaszi böjt számít nálam a legnagyobb böjtnek, amit hosszan vezetek fel és a közepén léböjtöt tartok. Sokáig azt gondoltam, hogy csak a léböjt az, amit érdemes csinálni, azonban mára már ez a nézetem teljesen megváltozott. Ugyanis a léböjt mellett kiváló hatást érzékeltem, nem csak a magam, de mások életében is a barna rizs kúrának, a gersli, de akár a zabkása kúrának is. Valójában a visszafogottság és az egyszerűség a lényeg és az, hogy értelmes, éltető, tisztító hatású étel kerüljön a szervezetbe.

A mai ember számára, aki naponta többször eszik és közben pedig nassol, megváltás, ha a táplálkozása napi háromra, netán kettőre redukálódik. A szervezetünk ahogy kicsit békén van hagyva, azonnal elkezdi saját magát regenerálni. Csodálatos módon működünk, csak nincs ideje a szervezetünknek mindezt megélni, hiszen állandóan emészt.

Illóolajok és a böjt

A szervezet megtisztulását szépen lehet támogatni az illóolajokkal.

Testbedörzsöléssel  Aromazen Aminea- vagy Salvia testolajjal és fürdőkkel Traveller Kék esszencia, Fehér esszencia vagy Fény esszencia használatával. A testbedörzsölést reggel és este érdemes elvégezni, miután száraz kefével átdörzsöltük a testünket, ezzel is serkentve a keringést, ezáltal a méregtelenítést. A fürdőhöz pedig minden esetben használjunk tengeri sót vagy szódabikarbónát (két evőkanálnyit) és legalább 20 percig élvezzük áldásos hatását.

Párologtatásra is használjuk az illóolajokat, hogy a tér is minket gyógyítson. Használhatjuk a Panarom Ambiance Provencale és a Meditation illóolaj keverékeket, de akár a Tavaszi szelet is. Mindhárom hordozza magában a megújulás és az elmélyülés erejét.

 A böjt nem lenne böjt, ha csak a táplálkozásról szólna. A böjt szerves részét képezi az elcsendesedés is. Ilyenkor törekedjünk arra, hogy több figyelmet fordítsunk a belső csend megtalálására. Meditáció, ima vagy egyszerűen csak csend formájában. Ez azért fontos, mert a böjt során ahogy tisztul a szervezet, egyre inkább tisztul a tudat is. Így fontos gondolatok kerülhetnek felszínre. Olyan gondolatok, melyek segítenek megtalálni a fókuszt, elválasztani a lényegest a lényegtelentől, egyszerűen segítik a lényeglátást. Segítik az új koordináták meghatározását.

nevtelen_terv_4.png

komment

Kinek a bőre?

2019. március 04. 14:16 - Feller Adrienne

A Te bőrödről van szó. A Te egészségedről. A bőröd mindent tükröz. Azt is, ami pillanatnyilag hatással van Rád, de azt is, ami már hosszú ideje az egyensúlyoddal packázik. A bőr tükör.

Tapasztalatom szerint az emberek nem törődnek kellően a bőrükkel. Nem azt akarom mondani, hogy nem vesznek maguknak testápolót, arckrémet, tusfürdőt vagy egyéb más kencét, de nagyon kevesen tudatosak a bőrükkel kapcsolatban. A tudatosság a bőrrel azt jelenti, hogy tudatában vagyok annak, hogy a bőrömre rákerülő anyagok hatást gyakorolnak az egész szervezetemre. Valójában az emberek többsége úgy gondol a bőrére, mint egy esőköpenyre, amit rátesz, az pillanatnyilag rajta van, de este jó esetben lemosva olyan, mintha sosem került volna rá. El kell mondjam, hogy ez nem így van. A bőrön keresztül sok olyan dolog felszívódik, ami károsíthatja a májat, megzavarhatja a hormonegyensúlyt és más egyéb negatív hatást gyakorolhat a szervezetre. Gondolok itt a különböző kemikáliákra vagy a tartósítószerekre, melyek garantálják a végeláthatatlan tartósságát a terméknek, de mi történik velünk, a mi szervezetünkkel? Mi lesz a gyermekkel, aki az anyjában növekszik és már sejtméretében találkozik a sok kémiai anyaggal?

A tények azt mutatják, hogy a szintetikus mosóporok, kozmetikumok, élelmiszerek hosszútávú hatása nem kedvező. Allergiát, ekcémát vagy egyéb más elváltozást okozhatnak.

A magyar nyelv szerint a bőrt tápláljuk. Tehát a nyelvünk is rámutat, hogy etetjük. Ezért fontos, hogy olyan kozmetikumot használj, ami élő, energiát adó anyagokból készül. Élőt az élőnek!

Bőrünk ápolása kiváló út saját önbecsülésünk megerősítéséhez. 

Ahogy telnek az évek, ahogy egyre több ember életét van szerencsém megismerni, értem meg, hogy a bőrünkkel való kapcsolódás milyen fontos dolog. Ide tartozik az, hogy hagyjuk magunkat kényeztetni egy jó masszázzsal, vagy a mindennapjaink rutinjába beletartozik, hogy magunkat is kényeztetjük egy illóolajos fürdővel, átolajozzuk a testünket és puha krémekkel masszírozzuk át az arcunkat minden reggel, arcolajjal minden este.

adri_olajoz.png Ha úgy gondolod, hogy ez túlzás, kérlek figyelj egy pillanatra rám.

Te, mint nő, mint családanya, mint nagymama utat mutatsz a többi, körülötted élő nőknek. A magadra fordított idő nem túlzás, ahhoz képest, hogy utána több órában másokat töltesz. Ne feledd, csak abból tudsz adni, amiből több van, máskülönben lefogysz. Nekünk nőknek, bár akárhány évesek is vagyunk, ragyognunk kell. Kimondva, kimondatlanul valahogy ezt várja tőlünk a világ, és valljuk be őszintén mi magunk is hálával tekintünk magunkra, ha egy ragyogó szempár tekint vissza ránk a tükörből. Ezt azonban minden nap meg kell teremteni. Ezért inspirállak arra, hogy törődj a bőröddel, ezáltal a lelkeddel naponta. A szépség a belső harmóniánk külső tükröződése. A harmónia elérése pedig nyilvánvalóan több szálon történik. A szépséget több módon vesszük magunkhoz. Zene, természet, finom étel, jóság, önfeláldozás, alkotás és a szépségünk napi ápolása. Ha abba gondolsz bele, hogy sokáig fogunk élni (márpedig nagy esély van erre), akkor nem mondhatsz le magadról csak azért, mert elmúltál negyven, ötven, hatvan, hetven, akár kilencven. Nőnek születtél, növekedést adsz a világnak. A szépségeddel inspirálsz, a tekinteteddel biztatsz, másokat építesz, ezáltal szépítesz. Ehhez sok energiára van szükséged.

Ápold, ringasd magad, hosszan őrizd meg a szépséged, mert a szépség valóban kortalan.

Feller Adrienne

adri_kremez.png

 

komment
süti beállítások módosítása
Feller Adrienne blogja